3 Aralık 2011 Cumartesi

Doğru Alışverişle Zayıf Kalın

Hep zayıflama isteğiniz var ama nerden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Doğru yapılan alışveriş her zaman size doğru zayıflama olarak geri döner. Çünkü doğru alışveriş sizi daha sağlıklı yapar, kilo vermenize yardımcı olur ve diyet yapanların olmazsa olmazıdır.
Şimdi zayıflama kurallarına bakalım;

KURAL 1: ALIŞVERİŞE AÇ KARNINA ÇIKMA!!!
Aç karnına yapılan alışverişin size kalori olarak dönmesi içten bile değil. Ama alacağınız önlemlerle ne kilo alırsınız ne de zayıflama sıkıntısına girersiniz. Öncelikle market alışverişine asla aç karnına çıkmayın. Dolu bir mide ile yapılan alışverişte kalorili ve cazip yiyecekler yerine sağlıklı gıdalara yönelmeniz içten bile değil.

KURAL2: LİSTE YAP!!!
Evde ihtiyacınız olan gıdaların alışveriş listesini yaptığınızda diğer reyonları dolaşmak gibi hataya düşmezsiniz. Marketler zayıflamak isteyenler için bir kabus yeri olabilmekte. Cicili bicili paketlerin olduğu marketlerde; eğer ne alacağınızın listesini yapmadan gitmişseniz, kalorili yiyeceklere yönelmeniz içten bile değil. Dolayısı ile liste sizi zayıflama yolunda kurtarıcı olarak çıkmakta.

KURAL3: EVDE BULUNDURMA!!!
Zayıflamak yada formda kalmak için kalorili ve yararı olmayan gıdaların olabildiğince gözümüzün önünde olmaması gerekiyor. “Gözümün önünde olsa bile iradem güçlü yemem “demeniz ne yazık ki sadece bir hayal. Zayıflama sürecinde mutfağa her gişinizde belki bir süre dayanacaksınız ama daha sonra ucundan diye başlayacağınız yemeler kalori bombardımanı ile bitecek. Kesinlikle kalorili besinler out sağlıklı besinler in olmalı. Sizcede artık zayıflama yolunda bir adım atma zamanı gelmedi mi?



KURAL4: 1 TANE AL!!!
Her ne yerseniz yiyin 1 tane küçük meyve yada sebze yiyin. En küçük boy ve 1 tane felsefesini beğenin.

KURAL5: SEPETİNİZDE DEĞİŞİM!!!
Dİyete başlayan herkesin ilk yaptığı şey markete gidip diyet ürünleri almasıdır.İşte yapılacaklar listesi:
Beyaz ekmek yerine kepekli, tahıllı ekmek
Pirinç yerine bulgur
Tam yağlı süt yerine yarım yağlı/yağsız süt
Tam yağlı yoğurt yerine yarım yağlı/yağsız yoğurt
Tam yağlı peynir yerine yarım yağlı inek peyniri
Kaşar peyniri yerine beyaz peynir
Koyun peyniri yerine inek peynir yada yağsız lor
Sakatatlar, şarküteri ürünleri yerine yağsız dana kuşbaşı/kıyma
Şekerli, asitli içecekler yerine sade maden suyu/bitki çayları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder