3 Aralık 2011 Cumartesi

Mucize Diyetlerle Zayıflama

Yaz mevsimine hızla girdiğimiz şu dönemlerde zayıflama uğruna mucize diyetleri denemeye devam ediyoruz. Zayıflama çılgınlığının yaşandığı günümüzde her ne kadar doktorlar ve diyetisyenler mutlaka kontrollü diyet yapın deselerde kimsenin kulak astığı yok. Dukan diyeti, Atkins diyeti, İsveç diyeti ve daha niceleri…

Kısa sürede zayıflamayı öngören diyet listeleri hızla kilo kaybettirse de “sadece protein” ya da “sadece karbonhidrat” içerdiğinden uzmanlara göre iç organlarında aynı hızla zayıflamasına neden oluyor. Protein ağırlıklı beslenmelerde yani tek tipli beslenmeyle kişiler çok hızlı kilo verebilir . Çünkü proteinler metabolizma hızını arttırır ve bu da kişinin çok hızlı zayıflamasını sağlar. Ancak karbonhidratlar vücuda verilmediği için çok ciddi sağlık problemleri çıkabilir. Keza iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya’da tek tip beslenmenin yanlış olduğunu, kendine uygun zayıflama programı yapan kişilerin diyet yemeklerinde proteini ve karbonhidratı da alarak bir diyet programı hazırlamaları gerektiğini önemle vurguluyor.

Zayıflama sürecinde kişi yaptığı diyeti kendisine verdiği bir ceza olarak görmemeli. Motivasyonunu asla kaybetmemeli. Kilo vermek isteyen kişinin öncelikle bunu beyninde halletmesi gerekir. Yapacağı telkinle ne kadar başarılı olursa diyet yaptığı süreçte öğünlerini çeşitlendirirken kilo alacağım korkusu ile yememezlik yapmaz. Şok diyetlere de başvurmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder