3 Aralık 2011 Cumartesi

Dukan Diyeti

2011 yılı zayıflama trendi dukan diyeti. Zayıflama.net ekibi olarak bu konuda çeşitli yazılar yazdık. Dukan diyeti ile alakalı olarak birazda alınacak besinlere yer verelim dedik.


Dukon diyeti ile zayıflayın
Dukon diyeti ile zayıflayın

Dukan zayıflama diyetinde neler yeniyor neler yenmiyor?Ve ilk ne zaman zayıflama ile ilgili diyetin temelleri atıldı?
Öncelikle tuz alımına dikkat edilmesi gerekiyor. Tuzun vücuttaki suyu tuttuğu dolayısı ile yağların atılmasını engellediği düşünülürse tuzdan uzak durulması gerekiyor. En önemlisi de tuz, mide asidini harekete geçirip iştahı arttırır. Zayıflama sürecinde tuz yasak.
Dukan diyeti teorisinin ilk temelleri 1975’lerde atıldı.






Protein temelli bir beslenme sunan Atkins diyeti ile karşılaştırılan Dukan diyeti teorisinin ilk temelleri 1975’lerde atıldı. O dönemde ilk obez hastasıyla karşı karşıya kalan Dr. Pirre Dukan, 70’lerde düşünülenin aksine aşırı kiloyu düşük kalorili ve az besin tüketilen diyetlerle ortadan kaldıramayacağını düşündü. Hastalarının yeniden kilo almasını istemeyen Dukan, 4 adımlı zayıflama yöntemini ortaya attı. Araştırmaya başladığı ilk günden 20 yıl sonra kitabı ‘Je ne sais pas maigrir’ (Nasıl kilo vereceğimi bilemiyorum) piyasaya çıktı.
Sağlığına kavuşmak isteyen erkek obez hastası sayesinde diyeti geliştirdiğini söyleyen Dukan, kitabında hazırladığı 100 ürünlük liste sayesinde katı sınırlamaları ortadan kaldırıyor.
Dukan kitabında diyetin en önemli özelliği olarak sık sık ve istenildiği kadar yemek yeme olduğunu vurguluyor. En az 1,5 lt su içmek , 20 dakika yürüyüş zayıflamak içişn yapılan diyette şart koşulan unsurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder