3 Aralık 2011 Cumartesi

Yıldızların Zayıflama Favorisi Dukan Diyeti

Kraliyet düğününden önce Catherine Middleton’un annesi Carole kızım dukan diyeti sayesinde kilo verdi’ açıklamasının ardından 2011 zayıflama diyeti Dukan diyeti , Fransa sınırlarını aşıp tüm dünyaya yayılmaya başladı

Bugüne kadar 14 dile çevrilen ve 32 ülkede piyasaya çıkan kitapta yazanları, özellikle yeni anne olan yıldızlar uyguluyor. Bu yıldızlar arasında ünlü oyuncu Javier Badem’den olan çocuğunu doğuran Latin yıldız Penelope Cruz, Avustralyalı güzel Nicole Kidman, Jennifer Lopez ve Brezilyalı topmodel Gisele Bündchen de bulunuyor. Dolgun hatlarıyla şöhrete kavuşan Lopez, bu diyetle kısa süre içinde eskisinden de zayıf oldu. Victoria’s Secret’ın eski baş meleği Gisele Bündchen de doğumdan kısa bir süre sonra başladığı diyet sayesinde eski formuna kavuşarak podyumlara geri dönmüştü.

Dukan Diyeti

2011 yılı zayıflama trendi dukan diyeti. Zayıflama.net ekibi olarak bu konuda çeşitli yazılar yazdık. Dukan diyeti ile alakalı olarak birazda alınacak besinlere yer verelim dedik.


Dukon diyeti ile zayıflayın
Dukon diyeti ile zayıflayın

Dukan zayıflama diyetinde neler yeniyor neler yenmiyor?Ve ilk ne zaman zayıflama ile ilgili diyetin temelleri atıldı?
Öncelikle tuz alımına dikkat edilmesi gerekiyor. Tuzun vücuttaki suyu tuttuğu dolayısı ile yağların atılmasını engellediği düşünülürse tuzdan uzak durulması gerekiyor. En önemlisi de tuz, mide asidini harekete geçirip iştahı arttırır. Zayıflama sürecinde tuz yasak.
Dukan diyeti teorisinin ilk temelleri 1975’lerde atıldı.






Protein temelli bir beslenme sunan Atkins diyeti ile karşılaştırılan Dukan diyeti teorisinin ilk temelleri 1975’lerde atıldı. O dönemde ilk obez hastasıyla karşı karşıya kalan Dr. Pirre Dukan, 70’lerde düşünülenin aksine aşırı kiloyu düşük kalorili ve az besin tüketilen diyetlerle ortadan kaldıramayacağını düşündü. Hastalarının yeniden kilo almasını istemeyen Dukan, 4 adımlı zayıflama yöntemini ortaya attı. Araştırmaya başladığı ilk günden 20 yıl sonra kitabı ‘Je ne sais pas maigrir’ (Nasıl kilo vereceğimi bilemiyorum) piyasaya çıktı.
Sağlığına kavuşmak isteyen erkek obez hastası sayesinde diyeti geliştirdiğini söyleyen Dukan, kitabında hazırladığı 100 ürünlük liste sayesinde katı sınırlamaları ortadan kaldırıyor.
Dukan kitabında diyetin en önemli özelliği olarak sık sık ve istenildiği kadar yemek yeme olduğunu vurguluyor. En az 1,5 lt su içmek , 20 dakika yürüyüş zayıflamak içişn yapılan diyette şart koşulan unsurlar.

Mucize Diyetlerle Zayıflama

Yaz mevsimine hızla girdiğimiz şu dönemlerde zayıflama uğruna mucize diyetleri denemeye devam ediyoruz. Zayıflama çılgınlığının yaşandığı günümüzde her ne kadar doktorlar ve diyetisyenler mutlaka kontrollü diyet yapın deselerde kimsenin kulak astığı yok. Dukan diyeti, Atkins diyeti, İsveç diyeti ve daha niceleri…

Kısa sürede zayıflamayı öngören diyet listeleri hızla kilo kaybettirse de “sadece protein” ya da “sadece karbonhidrat” içerdiğinden uzmanlara göre iç organlarında aynı hızla zayıflamasına neden oluyor. Protein ağırlıklı beslenmelerde yani tek tipli beslenmeyle kişiler çok hızlı kilo verebilir . Çünkü proteinler metabolizma hızını arttırır ve bu da kişinin çok hızlı zayıflamasını sağlar. Ancak karbonhidratlar vücuda verilmediği için çok ciddi sağlık problemleri çıkabilir. Keza iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya’da tek tip beslenmenin yanlış olduğunu, kendine uygun zayıflama programı yapan kişilerin diyet yemeklerinde proteini ve karbonhidratı da alarak bir diyet programı hazırlamaları gerektiğini önemle vurguluyor.

Zayıflama sürecinde kişi yaptığı diyeti kendisine verdiği bir ceza olarak görmemeli. Motivasyonunu asla kaybetmemeli. Kilo vermek isteyen kişinin öncelikle bunu beyninde halletmesi gerekir. Yapacağı telkinle ne kadar başarılı olursa diyet yaptığı süreçte öğünlerini çeşitlendirirken kilo alacağım korkusu ile yememezlik yapmaz. Şok diyetlere de başvurmaz.

Zayıflama Kitapları

Diyet, zayıflama ve zayıflama trendleri!
Eskiden kadınların lügatlarında bulunan zayıflama kelimesi erkeklerinde korkulu rüyası olmaya başladı. Bir kısım her pazartesi yeni bir diyete başlarken , bir kısımda bunu bir yaşam tarzına dönüştürdüğünü savunuyor.

Okuma -yazma oranının düşük olduğu ülkemizde son zamanlarda zayıflama ve diyetle ilgili kitaplar yok satmaya başladı. Doktor ve diyetisyenler dışında, özellikle son beş yılda diyet ve beslenme kitapları satış rekorları kırmakta.
Bu tarz zayıflama ve dengeli beslenmeye yönelik kitapları uzman diyetisyenler ve bizzat doktorlar yazıyor. Ve tabii ki magazin yada moda dünyasında adını duyurmuş kişilerinde bizzat zayıflama yöntemleri ve yaptıkları diyetler, kısacası zayıflama deneyimlerini anlatan kitaplarda bulunmakta.

Durum böyle olunca yaza girdiğimiz şu zamanlarda zayıflamak için kitapçıya girenlerin kafası karışıyor. Bazı kitaplar “Her şey aklınızda bitiyor” yazsa da bazıları ” Yasaklara son ” diyor.
Tüm eleştirilere rağmen birinci sırada olan ‘Dukan Diyeti’ ise spor yapmadan sınırsız et,tavuk ve balık yiyerek zayıflama sözü veriyor. Her ne kadar bu tarz bir zayıflama yönteminin bazı diyetisyen ve doktorlar tarafından zararlı bulunmasına rağmen satış rekorları kırmakta.
Sonuç olarak başlığımızda da yazdığımız gibi size zayıflama kitaplarını ama en çok satan 20 zayıflama(diyet) kitabını hazırladık. İşte 2011 yılında en çok satan beslenme ve diyet kitapları:

1. Dukan Diyeti- Pierre Dukan
2. Karatay diyeti- Canan Efendigil Karatay
3. Taş Devri diyeti ( Doğru Beslenmenin Başucu Kitabı)- Ahmet Aydın
4. Kadın, Yemek ve Tanrı – Geneen Roth
5. 7′den 70′e Taş Devri Diyeti (Hastalıklara Karşı Korunma Kalkanı)- Ahmet Aydın
6. İyi Yaşam Günlüğü 2011- Dilara Koçak
7. Tek Şişman Beyniniz- Yasemin Soysal
8. Düz Bir Karın İnce Bir Bel- Liz Vaccariello
9. Acı Reçeteyle Tatlı Son- Mesut Yar
10. Naturel Zayıflama- Metin Özata
11. Çin Mucizesi- T.Colin Campbell
12. Gi Diyeti- Metin Özata
13. Kan Grubunuza Göre Diyet- Peter J. D’adamo
14. Zayıflama Kursu- Marianne Williamson
15. Beyaz Unsuz Şekersiz Hamur İşleri/ Üç Beyazsız İlk Yemek Kitabı- Ülfet Aygen
16. Vücudunuzu 14 Günde Yenileyin- Jason Vale
17. Afiyetle Diyet- Dilara Koçak
18. Dikkat!Dikkat! Acil Kilo Veriyorum- Simge Çıtak
19. Aç Olan Bedenin Değil Duyguların- Nil Gün
20. Mucizesiz Zayıflama- Selahattin Dönmez

Doğru Alışverişle Zayıf Kalın

Hep zayıflama isteğiniz var ama nerden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Doğru yapılan alışveriş her zaman size doğru zayıflama olarak geri döner. Çünkü doğru alışveriş sizi daha sağlıklı yapar, kilo vermenize yardımcı olur ve diyet yapanların olmazsa olmazıdır.
Şimdi zayıflama kurallarına bakalım;

KURAL 1: ALIŞVERİŞE AÇ KARNINA ÇIKMA!!!
Aç karnına yapılan alışverişin size kalori olarak dönmesi içten bile değil. Ama alacağınız önlemlerle ne kilo alırsınız ne de zayıflama sıkıntısına girersiniz. Öncelikle market alışverişine asla aç karnına çıkmayın. Dolu bir mide ile yapılan alışverişte kalorili ve cazip yiyecekler yerine sağlıklı gıdalara yönelmeniz içten bile değil.

KURAL2: LİSTE YAP!!!
Evde ihtiyacınız olan gıdaların alışveriş listesini yaptığınızda diğer reyonları dolaşmak gibi hataya düşmezsiniz. Marketler zayıflamak isteyenler için bir kabus yeri olabilmekte. Cicili bicili paketlerin olduğu marketlerde; eğer ne alacağınızın listesini yapmadan gitmişseniz, kalorili yiyeceklere yönelmeniz içten bile değil. Dolayısı ile liste sizi zayıflama yolunda kurtarıcı olarak çıkmakta.

KURAL3: EVDE BULUNDURMA!!!
Zayıflamak yada formda kalmak için kalorili ve yararı olmayan gıdaların olabildiğince gözümüzün önünde olmaması gerekiyor. “Gözümün önünde olsa bile iradem güçlü yemem “demeniz ne yazık ki sadece bir hayal. Zayıflama sürecinde mutfağa her gişinizde belki bir süre dayanacaksınız ama daha sonra ucundan diye başlayacağınız yemeler kalori bombardımanı ile bitecek. Kesinlikle kalorili besinler out sağlıklı besinler in olmalı. Sizcede artık zayıflama yolunda bir adım atma zamanı gelmedi mi?